Transport paarden en andere hoefdieren: basisregistratie particulier

Vervoert u als particulier uw paard, alpaca, geit of ander hoefdier zelf naar een land binnen de Europese Unie (EU)? Dan heeft u mogelijk een ‘basisregistratie vervoerder onder AHR’ nodig.

Verschillende registraties voor vervoerders

Er bestaan verschillende registraties voor vervoerders: de vervoerdersvergunning en de basisregistratie vervoerder onder AHR.

Vervoer van een paard

Wilt u een paard vervoeren? Vul dan eerst de digitale vragenlijst Met uw paard naar het buitenland in. U krijgt dan een advies over de registratie die u nodig heeft en hoe u die kunt aanvragen. Ook ziet u of u nog andere zaken moet regelen, zoals de I&R registratie en het paardenpaspoort.

Vervoer van een ander hoefdier

Vervoert u een ander hoefdier dan een paard? Dan vindt u meer informatie op de pagina Met varken, schaap, geit of rund op reis binnen de EU en in het webdossier Vervoer levende dieren

Aanvragen basisregistratie vervoerder onder AHR

Weet u zeker dat u de 'basisregistratie vervoerder onder AHR' nodig heeft? Vul dan het aanvraagformulier in.

Houd hier rekening mee als u het formulier gaat invullen:

  • U kunt als particulier alleen een aanvraag indienen als u in de Nederlandse Gemeentelijke Basis Administratie (GBA) bent ingeschreven. Heeft u wel een BSN-nummer, maar woont u in het buitenland en bent u daar ingeschreven? Dan moet u de aanvraag doen in het land waar u bent ingeschreven.
  • Geef op het formulier aan dat u particulier bent. U hoeft dus geen eHerkenning aan te vragen.
  • Kies voor 'Levende dieren'.