Hittestress en koudestress bij dieren voorkomen

Veehouders zijn verplicht om hun dieren te beschermen tegen extreme weersomstandigheden, zoals hitte en kou. Zo kunnen zij voorkomen dat de dieren last krijgen van hittestress of koudestress. Ook vervoerders moeten zich aan regels houden.

Regels voor veehouders en vervoerders bij hitte

Veehouders en veevervoerders moeten dieren beschermen tegen hitte. Bekijk aan welke regels u moet voldoen. Lees meer over de symptomen van hittestress en hoe wij het risico op hittestress inschatten.

Op hete dagen voeren wij extra controles uit. Constateert een inspecteur een overtreding van het dierenwelzijn? Dan volgt een waarschuwing, een maatregel en/of een boete.

Regels voor veehouders en vervoerders bij koud en nat weer

Veehouders zijn verplicht om hun dieren in de wei te beschermen tegen koud en nat weer. Zo kunnen zij voorkomen dat de dieren last krijgen van koudestress. Lees hoe u als veehouder uw dieren kunt beschermen tegen koud en nat weer.

Ik zie een dier dat last heeft van hitte of kou

Ziet u een dier dat last lijkt te hebben van de hitte? Bekijk hoe u hittestress bij dieren herkent. En hoe u dit bij ons kunt melden.

Ziet u een dier dat last lijkt te hebben van de kou? Bekijk hoe u koudestress bij dieren herkent. En hoe u dit bij ons kunt melden.