Hygiënecodes per sector

Een hygiënecode is een gids voor bedrijven die met voedsel omgaan, opgesteld door de sector. In deze gids vindt u de regels om de voedselveiligheid en de hygiëne te bewaken. Vraag de hygiënecode op bij uw brancheorganisatie.

Overzicht door NVWA erkende hygiënecodes per sector (augustus 2015)

Akkerbouw (plantmateriaal, verwerkte producten)

Detailhandel

Dranken, wijn, horecabenodigdheden

Eieren (handel, pakstations, grossiers)

Granen, maalderijen, peulvruchten, zaden

Horeca

Slachterijen, slagerijen en poeliers

Suiker

Transport en logistiek

Tuinbouw (teelt, productverwerking, verkoop)

Vis

Visafslagen

  • Hygiënecode voor hygiënisch werken in visafslagen (u kunt deze opvragen bij de brancheorganisatie Nederlandse Organisatie Vis Afslagen)

Zorginstellingen

Zuivelverkoop (detailhandel, boerderij)