Veiligheidswaarschuwingen

De NVWA publiceert veiligheidswaarschuwingen van bedrijven. Vind hier wat u nu beter niet kunt kopen, eten of gebruiken. En bij wie u terecht kunt voor specifieke informatie als u in de media leest dat er iets mis is.

Veiligheidswaarschuwingen direct in uw e-mail?

Abonneer u dan op de veiligheidswaarschuwingen. Er zijn 2 categorieën, veiligheidswaarschuwingen voor voedsel en veiligheidswaarschuwingen voor producten.

Wat doen wij voor u?

Wij controleren met inspecties en onderzoeken of bedrijven genoeg doen om gevaren voor consumenten te voorkomen. Bij een ernstige afwijking informeert het bedrijf consumenten over een terughaalactie met een veiligheidswaarschuwing. Consumenten krijgen het advies het product niet te gebruiken.

Treffen we een afwijking aan die niet ernstig is, dan zien we erop toe dat het bedrijf zijn product uit de schappen haalt.

Wat kunt u doen?

U kunt onveilig voedsel, een voedselvergiftiging of een onveilig product bij ons melden.

Waar kunt u nog meer terecht?

Hebt u vragen over voedsel of een product? En vindt u het antwoord niet op onze site? Kijk dan eens bij:

  • het Voedingscentrum
  • RIVM
  • VeiligheidNL

Voedingscentrum - voedselveiligheid

Naast de bekende Schijf van Vijf biedt het Voedingscentrum wetenschappelijke en onafhankelijke informatie over een gezonde, veilige en meer duurzame voedselkeuze.

RIVM - volksgezondheid

Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) zet zich in voor een gezonde bevolking in een gezonde leefomgeving. Het onderzoekt de veiligheid van voedsel, naast zijn centrale rol bij het bestrijden van infectieziekten, bij landelijke preventie- en screeningsprogramma’s.

VeiligheidNL - productveiligheid

VeiligheidNL is een onafhankelijke expert op het gebied van ongevallen en veilig gedrag. Ze monitort alle ongevallen in Nederland, en ontwikkelt effectieve programma’s om veilig gedrag te stimuleren.