Veelgestelde vragen over bakfietsen van Babboe (update 04-04-2024)

Op 15 februari 2024 heeft de NVWA Babboe opgedragen de handel van de bakfietsen te staken omdat de veiligheid van de bakfietsen onvoldoende is geborgd. De bakfietsen mogen weer verkocht worden wanneer voldoende is aangetoond dat deze veilig zijn, onder andere door een volledig technische documentatie te overhandigen aan de NVWA. Ook heeft de NVWA een terugroepactie geëist van bakfietsen met een ernstig veiligheidsrisico.

Babboe heeft op 27 februari aangekondigd een aantal typen bakfietsen terug te roepen en te vervangen. Op 2 april heeft Babboe nog meer fietsen teruggeroepen. Daarnaast heeft het bedrijf aangegeven reparaties uit te gaan voeren aan enkele andere typen bakfietsen. Voor welke regeling uw bakfiets in aanmerking komt, kunt u zien op de Babboe-website controleerjebakfiets.nl (beschikbaar vanaf 10 april).

Het bedrijf moet bij de NVWA nog technische documentatie aanleveren waaruit blijkt dat de fietsen na vervanging of reparatie weer veilig zijn. Tot dan blijft het advies om Babboe-bakfietsen niet meer te gebruiken. Hiermee bewaakt de NVWA de veiligheid van consumenten.

Veelgestelde vragen