NVWA neemt verwaarloosde dieren in beslag

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben maandagmiddag meerdere dieren in beslag genomen bij een bedrijf in de provincie Overijssel. Het gaat om 2 paarden, 4 honden, 6 geiten, 30 konijnen en 25 kippen en duiven. Veel dieren zijn mager, hebben huid- en vachtproblemen en onvoldoende water en voer tot hun beschikking. Tegen de eigenaar is proces verbaal opgemaakt. 

Paarden in Overijssel
Beeld: ©NVWA

Een dierenarts van de NVWA was aanwezig bij de inspectie om het welzijn van de dieren te beoordelen. Er was duidelijk sprake van nalatige verzorging. De dieren worden opgevangen op een adres waar zij de zorg krijgen, die zij nodig hebben.

De inspectie betrof een hercontrole omdat er tegen de eigenaar een strafrechtelijk en bestuursrechtelijk traject loopt. Het strafrechtelijk onderzoek staat onder leiding van het Functioneel Parket. Het bedrijf mag vanwege een eerdere veroordeling bedrijfsmatig geen dieren houden.

Meer informatie

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA, (088) 22 33 700.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum of 0900-03 88 (gebruikelijke belkosten).