Melden gewond, verwaarloosd of mishandeld dier

U wilt hulp inroepen omdat u een dier in nood ziet. Of een dier dat er slecht aan toe is. Bij wie kunt u dan terecht?

Dier in nood

Ziet u een dier in nood of is een dier gewond? Bel dan meteen 144. U kunt dit nummer bellen voor alle dieren, dus ook voor huisdieren.

Verwaarloosd boerderijdier in de wei

Ziet u bijvoorbeeld een koe in de wei staan die er slecht aan toe is? Meld dit dan bij de NVWA met het formulier Verwaarlozing boerderijdieren.

Let op: wilt u melding doen, omdat het dier last heeft van de hitte? Gebruik dan het formulier Verwaarlozing boerderijdieren - hitte.

Verwaarloosd boerderijdier op het bedrijf

Komt u beroepsmatig bij een veehouder? Bijvoorbeeld omdat u dierenarts bent of diervoeder levert? En ziet u daar verwaarloosde dieren of dieren die niet goed worden verzorgd? En vindt u een melding doen bij de NVWA nog een stap te ver? Overleg dan met het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren. Dat kan telefonisch via 06-22 43 57 57. Of via het online contactformulier.

Dit loket is een initiatief van de veehouderijsector. U kunt bij hen meldingen doen over alle boerderijdieren (landbouwhuisdieren). Het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren adviseert en kijkt samen met u naar oplossingen.

Verwaarlozing op een ander bedrijf dan een boerderij

Ook meldingen van verwaarlozing van dieren bij andere bedrijven dan boerderijen ontvangen wij graag. Denkt u bijvoorbeeld aan verwaarloosde of mishandelde honden bij een hondenhandelaar. Gebruik in dat geval het Algemene meldingsformulier.