Melden gewond, verwaarloosd of mishandeld dier

U wilt hulp inroepen omdat u een dier in nood ziet. Of een dier dat er slecht aan toe is. Bij wie kunt u dan terecht?

Dier in nood

Ziet u een dier in nood of is een dier gewond? Bel dan meteen 144. U kunt dit nummer bellen voor alle dieren, dus ook voor huisdieren.

Verwaarloosd boerderijdier

Ziet u bijvoorbeeld een koe in de wei staan die er slecht aan toe is? Meld dit dan bij de NVWA met het formulier Verwaarlozing boerderijdieren.

Komt u beroepsmatig bij een veehouder?

Komt u beroepsmatig bij een veehouder? Bijvoorbeeld omdat u dierenarts bent of diervoeder levert? En ziet u daar verwaarloosde dieren of dieren die niet goed worden verzorgd? En vindt u een melding doen bij de NVWA nog een stap te ver? Overleg dan met het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren. Dat kan via het online contactformulier.

Dit loket is een initiatief van de veehouderijsector. U kunt bij hen meldingen doen over alle boerderijdieren (landbouwhuisdieren). Het Vertrouwensloket Welzijn Landbouwhuisdieren adviseert en kijkt samen met u naar oplossingen.

Verwaarlozing op een ander bedrijf dan een boerderij

Ook meldingen van verwaarlozing van dieren bij andere bedrijven dan boerderijen ontvangen wij graag. Denkt u bijvoorbeeld aan verwaarloosde of mishandelde honden bij een hondenhandelaar. Gebruik in dat geval het Algemene meldingsformulier.