Naar de homepage van NVWA
Ga direct naar inhoud

Listeria monocytogenes

U bevindt zich hier: Home Onderwerpen Listeria monocytogenes
  • Waar zit listeria in?
  • Wat kunnen consumenten doen?
  • Wat moeten bedrijven doen?
  • Nieuws
  • Documenten

Listeria is een bacterie die een voedselinfectie kan veroorzaken. Bedrijven zijn verantwoordelijk voor de veiligheid van producten. De NVWA controleert of bedrijven de juiste maatregelen nemen om gevaren voor consumenten te voorkomen. Listeria monocytogenes is verboden in zuigelingenvoeding en medische voeding.

Vragen over gezondheid? Kijk op de website van het RIVM. Vragen over veilig voedsel bereiden? Bekijk op de website van het Voedingscentrum de informatie over listeria en bekijk de video Zo voorkom je een voedselinfectie.

Nieuws

NVWA: terugroepactie verdachte diepvriesgroenten afgerond

Diepvriesgroenten op bord

27-07-2018 | 14:09

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) heeft de terugroepactie van diepvriesgroenten die mogelijk besmet zijn met de ...

Terugroepacties ingevroren groenten afkomstig van Hongaarse fabriek

bevroren mais

©

12-07-2018 | 17:39

Uit een melding van de EFSA aan Europese lidstaten blijkt dat in verschillende Europese landen, waaronder Nederland, groenten op ...

Aangepast interpretatiedocument microbiologische criteria (NVWA informatieblad 85)

26-09-2017 | 13:47

Informatieblad 85 (interpretatiedocument microbiologische criteria) is in september 2017 geactualiseerd. In dit infoblad wordt ...

Meer nieuws

Zie ook

  • Voedingscentrum Listeria
  • World Health Organisation Food safety
  • Website RIVM: Listeriose
  • Food-Info Listeria monocytogenes

Deel deze pagina

  • Twitter
  • Facebook
  • LinkedIn
  • Google+
De NVWA bewaakt de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, de gezondheid van dieren en planten, het dierenwelzijn en handhaaft de natuurwetgeving.

Service

  • Actueel
  • Archief
  • Documenten
  • Help

Over deze site

  • Copyright
  • Privacy
  • Cookies
  • Toegankelijkheid
  • English