Eisen temperatuur levensmiddelen

Bederfelijke levensmiddelen* zoals vlees, melk en kaas moet u bewaren bij de wettelijk voorgeschreven temperatuur. De NVWA zet de eisen voor de juiste temperatuur uit de Warenwet voor u op een rij.

  • Staat er geen bewaartemperatuur op de verpakking, dan geldt voor gekoelde opslag: ten hoogste 7 °C.
  • Voor diepgevroren producten geldt dat ze bewaard worden bij -18 °C of kouder.
  • Bewaar levensmiddelen die warm bewaard moeten worden, altijd boven de 60 °C. Dit geldt bijvoorbeeld voor (onderdelen van) kant-en-klare maaltijden.
  • In de hygiënecodes staat hoe u de temperatuur bij opslag en bewaren kunt controleren.

Dit staat beschreven in de Warenwet Bereiding en behandeling van levensmiddelen.

Bederfelijke levensmiddelen

*Bijvoorbeeld:

  • verse, gerookte en gestoomde vis en visproducten
  • snacks
  • maaltijden als nasi en bami
  • vlees en vleeswaren
  • melk en melkproducten
  • zachte kaas zoals brie en camembert
  • verse kaas (kwark)
  • slagroom- en crèmegebak
  • puddingbroodjes
  • salades en slaatjes
  • voorgesneden groenten en rauwkost
  • vers vruchtensap
  • tahoe en tempeh
  • beslag voor poffertjes en pannenkoeken