Controle- en adviesbureaus levensmiddelen
Controle- en adviesbureaus zijn commerciële bedrijven die u helpen voedselveilig en hygiënisch werken. Zulke bedrijven helpen u bijvoorbeeld met het werken volgens de hygiënecodes (HACCP) en het opstellen van een schoonmaakplan of kwaliteitshandboek.
Hoe controle- en adviesbureaus u kunnen helpen
U kunt bij bureaus terecht voor verschillende diensten op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne. Voorbeelden:
- adviesbezoeken over HACCP en hygiëne
- opleidingen en trainingen voor (keuken)personeel over hygiënecodes
- laboratoriumonderzoek van uw zelfbereide levensmiddelen om te controleren of de bereidingsstappen goed zijn doorlopen.
- hulp bij het opstellen en doorvoeren van een controlesysteem (Checkpunt Voedselveiligheid)
Een controle- en adviesbureau helpt u bij het voorkomen van overtredingen op het gebied van voedselveiligheid. U bent vrij om te kiezen of en hoe vaak u gebruikt maakt van een controle- en adviesbureau. Het inschakelen van een controle- en adviesbureau is niet gratis.
Sommige controle- en adviesbureaus zijn door de NVWA geaccepteerd. Zij werken bij u volgens een met ons afgesproken systematiek, ook wel een Checkpunt Voedselveiligheid genoemd. Wanneer u zich aanmeldt bij een Checkpunt Voedselveiligheid, kan uw bedrijf in aanmerking komen voor aangepast toezicht door de NVWA.