Controle- en adviesbureaus levensmiddelen

Controle- en adviesbureaus zijn commerciële bedrijven die u helpen voedselveilig en hygiënisch werken. Zulke bedrijven helpen u bijvoorbeeld met het werken volgens de hygiënecodes (HACCP) en het opstellen van een schoonmaakplan of kwaliteitshandboek.

Hoe controle- en adviesbureaus u kunnen helpen

U kunt bij bureaus terecht voor verschillende diensten op het gebied van voedselveiligheid en hygiëne. Voorbeelden:

  • adviesbezoeken over HACCP en hygiëne
  • opleidingen en trainingen voor (keuken)personeel over hygiënecodes
  • laboratoriumonderzoek van uw zelfbereide levensmiddelen om te controleren of de bereidingsstappen goed zijn doorlopen.
  • hulp bij het opstellen en doorvoeren van een controlesysteem (Checkpunt Voedselveiligheid)

Een controle- en adviesbureau helpt u bij het voorkomen van overtredingen op het gebied van voedselveiligheid. U bent vrij om te kiezen of en hoe vaak u gebruikt maakt van een controle- en adviesbureau. Het inschakelen van een controle- en adviesbureau is niet gratis.

Sommige controle- en adviesbureaus zijn door de NVWA geaccepteerd. Zij werken bij u volgens een met ons afgesproken systematiek, ook wel een Checkpunt Voedselveiligheid genoemd. Wanneer u zich aanmeldt bij een Checkpunt Voedselveiligheid, kan uw bedrijf in aanmerking komen voor aangepast toezicht door de NVWA.