Jouw loopbaan

Ben je student?

Maak kennis met een uniek werkterrein

Het unieke werkterrein van de NWVA. Daar leer je alles over tijdens een stage of afstudeeropdracht op onze verschillende locaties in het land. Of bij onze verschillende directies zoals de Inlichtingen- en Opsporingsdienst (IOD), Facilitair/Huisvesting, Veterinaire Keuringen en Exportcertificering. We hebben stages voor mbo-, hbo- en wo-studenten.

NVWA laborant controleert handgel
Beeld: ©NVWA

Veel zien, doen én ervaren

Bij ons breng je jouw kennis direct in de praktijk. Je ziet namelijk veel en gaat zelfstandig aan de slag. Ook ben je vanaf de eerste dag een volwaardig lid van het team. Zo leer je het meest van je collega’s en kun je hun alles vragen. De werkomgeving? Die is informeel en biedt volop ruimte voor jouw eigen initiatief.

Ruimte voor maatwerk

Jouw stage bij de NVWA wordt op maat samengesteld. Hoelang deze duurt, hangt af van het organisatieonderdeel waar je gaat werken en of het om een meewerk-, afstudeer- of onderzoeksstage gaat. De precieze inhoud van het programma? Die bepalen we samen. We denken met je mee en houden rekening met jouw wensen en de eisen van jouw onderwijsinstelling.

Intensieve begeleiding

Tijdens jouw stage word je intensief begeleid door een stagebegeleider. Ook krijg je een goede stage- en reiskostenvergoeding en kun je vakantiedagen opnemen. De organisatie en het team leer je goed kennen tijdens de vele activiteiten en evenementen.

Ben je starter?

Een eerste óf volgende stap in jouw carrière

Een nieuwe kijk en verfrissende ideeën. Bij de NVWA verwelkomen we die graag. Er zijn dan ook veel mogelijkheden om jouw carrière bij ons te starten. Of om na maximaal twee jaar werkervaring bij ons door te groeien naar een volgende stap. Zo sluiten we goed aan op de laatste ontwikkelingen binnen ons vakgebied. Denk bijvoorbeeld aan de inzet van drones bij onze werkzaamheden, digitaal toezicht de inzet van internet rechercheurs of data scientists.

NVWA-IOD neemt administratie in beslag
Beeld: ©NVWA

Maatschappelijke impact en ruimte om te groeien

Ga je als starter aan de slag bij de NVWA? Dan ben je zeker dat je het verschil voor mens, dier én natuur maakt. En dat je met opdrachtgevers in heel Nederland werkt. Ook heb je veel mogelijkheden om jouw carrière vorm te geven en door te groeien als specialist of je meer in de breedte van een vakgebied te ontwikkelen. Zo werk je nauw samen met ervaren collega's, waardoor je veel leert en jezelf continu ontwikkelt.

Arbeidsvoorwaarden die aansluiten bij jouw situatie

Naast een goed salaris hebben we veel aandacht voor een gezonde werk- privébalans. Bij de NVWA krijg je een individueel keuzebudget (IKB). Dit bestaat uit geld en tijd: het IKB-budget en de IKB-uren. Ontvang je een deel van jouw salaris graag op een ander tijdstip? Of wil je een deel van je salaris omzetten in vrije dagen of andersom? Jij stemt het budget af op jouw persoonlijke situatie. Daarnaast kun je het gebruiken voor bijvoorbeeld korting op een fiets, sportabonnement of vakbladen en opleidingen.

In onze vacatureteksten vermelden we altijd de salarisschaal van een functie. Ben je een starter en/of heb je weinig ervaring in de gevraagde functie, dan kan het zijn dat je in een zogenaamde aanloopschaal wordt aangesteld, dat is meestal één schaal lager dan die van de functie (eindschaal). Na een vooraf afgesproken periode bepaalt je leidinggevende of en wanneer je functioneren aanleiding geeft voor plaatsing in de eindschaal.

Ben je professional?

Groei verder in jouw specialisme

Dierenartsen, juristen, ICT'ers en inspecteurs. Maar ook financieel adviseurs, controllers en ondersteunende medewerkers. We hebben altijd ruimte in onze organisatie voor vakspecialisten. Natuurlijk zijn er ook voldoende mogelijkheden voor jou om je verder te specialiseren of bij te dragen aan de ontwikkeling van anderen. Zo begeleid je jongere collega's in het ontplooien van hun talenten en zet je jouw kennis en ervaring in voor een veilig en gezond Nederland.

Altijd in beweging

Bij de NVWA is altijd iets te doen. We handhaven, keuren, inspecteren, leveren exportcertificeringen en geven meldingen door. En zetten ons zo in voor de voedselveiligheid en het dierenwelzijn. Nederland kan niet zonder deze processen, die soms wel 24/7 doorgaan. Ook veranderen de wet- en regelgeving binnen ons vakgebied snel en zijn er veel andere maatschappelijke en technologische ontwikkelingen. Zo controleren we ook op festivals waar eten en drinken wordt verkocht en kijken we ook naar de producten die webshops aanbieden. Onze professionals spelen hier voortdurend op in en maken zo ons betekenisvolle werk mogelijk.

Overleg NVWA medewerkers
Beeld: ©NVWA

Haal het beste uit jezelf

Bij de NVWA wordt jouw inzet gewaardeerd en werk je veel samen met anderen. Ook word je uitgedaagd om alles uit jezelf te halen. En dat bij een organisatie die midden in de samenleving staat. Het doel? Het beste resultaat behalen voor het welzijn van iedereen in Nederland. Dat is werken bij de NVWA.

Heb je een arbeidsbijzonderheid?

Een duurzame werkplek voor iedereen

De NVWA werkt aan de veiligheid van voedsel en consumentenproducten, dierenwelzijn en milieu in Nederland. Mensen met uiteenlopende kennis, ervaring en talenten zetten zich in voor deze belangrijke en betekenisvolle taak.

Wij willen een duurzame werkplek bieden voor iedereen. Daarom denken we graag met je mee over de mogelijkheden voor een aanpassing in de functie, werkplek of processen. Zo creëren we een werkomgeving die past bij jouw behoeften of werkstijl.

Wil je solliciteren?

Heb je interesse in een stage of functie bij de NVWA? Of wil je meer weten over de mogelijkheden voor het werken met een arbeidsbijzonderheid? Neem dan contact met één van onze recruiters of werkenbij@nvwa.nl. Of bekijk direct onze vacatures.