NVWA neemt 70 schapen in beslag

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben 70 schapen in beslag genomen op donderdag 9 september 2021 in een gemeente in de provincie Gelderland. De dieren zijn in beslag genomen omdat er sprake was van nalatige verzorging. Een groot deel van de schapen was sterk vermagerd, er waren zieke schapen en schapen die ernstig kreupel liepen.

Twee inspecteurs van de NVWA kijken naar een schuur
Beeld: ©NVWA

De schapen kregen onvoldoende voer en de zieke dieren niet de benodigde verzorging. Ook was er geen dierenarts geraadpleegd voor dieren die diergeneeskundige zorg nodig hadden. 

De 70 schapen bevonden zich in een stal op het erf verspreid over 4 hokken. In de weide bevonden zich 5 kreupele schapen.

De schapen worden ondergebracht bij een opslaghouder die goed voor de dieren kan zorgen. De inspectie betrof een hercontrole omdat er tegen de eigenaar een strafrechtelijk en bestuursrechtelijk traject loopt.

Meer informatie

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA, (088) 22 33 700.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum of 0900-03 88 (gebruikelijke belkosten).