NVWA neemt honden in bewaring bij Brabantse hondenfokker

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) hebben op donderdag 22 december bij een hondenfokker in Brabant rond de 30 honden in bewaring genomen. Tijdens de herinspectie bleek, na eerder opgelegde maatregelen, dat er bij deze honden de nodige zorg werd onthouden. De honden die in bewaring zijn genomen worden opgevangen op een adres waar zij de juiste zorg krijgen.

Verwaarloosde hond
Beeld: ©NVWA

Aanleiding voor deze herinspectie is een controle op aan de fokker opgelegde maatregelen tijdens een eerdere inspectie dit jaar in verband met overtredingen van de Wet dieren en het Besluit houders van dieren. De NVWA heeft de situatie bij deze fokker nauwlettend in de gaten gehouden. 

Weinig verbetering

NVWA-inspecteurs constateerden dat de fokker niet heeft gezorgd voor vereiste verbeteringen in de periode die hem daarvoor gegeven was. Tijdens de herinspectie van vandaag heeft de NVWA een herhaling van overtredingen geconstateerd en hier ook op gehandhaafd.

Zo zaten er te veel honden in een hok, waren er honden met gebitsproblemen en vervuilde honden. De honden die onmiddellijk (medische) zorg nodig hebben, die de houder op dit moment niet biedt, zijn in bewaring genomen. De NVWA vervolgt het handhavingstraject ten aanzien van deze fokker.

Meer informatie

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA, telefoonnummer (088) 22 33 700. 

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum of 0900-03 88.