Exportslachterij Gosschalk weer onder regulier toezicht van de NVWA

De NVWA heft het verscherpt toezicht bij roodvlees-slachterij Gosschalk in Epe vanaf maandag 7 februari op. Het bedrijf voldoet weer aan de voorwaarden waaronder regulier toezicht door de NVWA kan worden uitgevoerd.

De NVWA schorste de erkenning van de slachterij per 3 juli 2021 omdat het bedrijf zware dierenwelzijnsovertredingen beging en daarmee niet voldeed aan de geldende wet- en regelgeving. Eind augustus 2021 mocht de slachterij onder voorwaarden weer opstarten. Het bedrijf bleef onder verscherpt toezicht van de NVWA staan. Dat verscherpte toezicht werd in december van vorig jaar voor drie maanden verlengd, omdat er op een aantal punten nog verbeteringen nodig waren. Deze verbeteringen zijn nu doorgevoerd en daarom geldt vanaf 7 februari weer het reguliere, permanente toezicht zoals dit bij alle grote slachthuizen wordt uitgevoerd.

Lisette de Ruigh (directeur Keuren NVWA): "Onze dierenartsen zijn van aanvang tot sluiting permanent aanwezig bij de grote slachthuizen in Nederland. Het bedrijf is altijd zelf verantwoordelijk voor het dierenwelzijn gedurende het hele slachtproces. Onze toezichthoudend dierenartsen houden dagelijks toezicht op het slachtproces van aanvoer van dieren tot en met het vrijgeven van het vlees zodat het vlees het slachthuis mag verlaten. Het gaat hier over dieren die met respect moeten worden behandeld tot vlees dat veilig wordt geproduceerd. We zien dat Gosschalk haar verantwoordelijkheid heeft genomen en de noodzakelijke verbeteringen heeft doorgevoerd waardoor het weer onder het reguliere toezicht van de NVWA gaat vallen."

Meer informatie

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA, (088) 22 33 700.

Particulieren en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum of 0900-03 88.