NVWA haalt grote partij illegale sportvoeding van de markt

Inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit hebben op vrijdag 14 oktober een grote partij sportvoeding van de markt gehaald die ingrediënten bevat die in de EU niet zijn toegestaan. Verschillende ingrediënten zoals de stoffen DMAA en yohimbine kunnen zeer ernstige bijwerkingen hebben.

Verpakking sportvoeding
Beeld: ©NVWA

Van DMAA is bekend dat dit kan leiden tot hersenbloedingen en acuut hartfalen. Daarvoor heeft de NVWA al eerder gewaarschuwd. De sportvoeding heeft een waarde van ongeveer 80.000 euro. De NVWA kwam de illegale sportvoeding op het spoor na een melding. In een opslagbox werd de partij aangetroffen. Het was al vrij snel duidelijk dat het om sportvoeding gaat die niet verkocht mag worden.

Melden

De NVWA adviseert om sportvoeding van het merk Angel Dust (Skull Labs) en Scatterbrain 2.0 (Levrone) niet te gebruiken. Ook roept de NVWA gebruikers op om te melden waar zij deze sportvoeding hebben gekocht. Zo kan de NVWA gericht optreden en consumenten beschermen. Melden kan via het Klantcontactcentrum. Meldingen worden vertrouwelijk behandeld.

Meer informatie

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA, telefoonnummer (088) 22 33 700.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum of 0900-03 88 (gebruikelijke belkosten).