Voedingssupplementen

Voedingssupplementen moeten veilig zijn. Hier leest u waar u op moet letten als u voedingssupplementen koopt of gebruikt. En wat de regels zijn als u voedingssupplementen wilt produceren, importeren of verkopen.

Let op de risico’s als u voedingssupplementen gebruikt

Gebruikt u voedingssupplementen? Lees meer over de risico’s. Er kunnen verboden of onveilige stoffen in zitten. Ook kunt u gezondheidsklachten krijgen als u te veel van een bepaalde stof binnenkrijgt. Voedingssupplementen gaan ook niet altijd goed samen met medicijnen.

Hoe kan ik een onveilig product melden?

Gebruikt u een voedingssupplement en ervaart u bijwerkingen die niet op het etiket staan? Of komt u voedingssupplementen met verboden ingrediënten tegen in een winkel of webshop? Meld het ons.  Neem bij gezondheidsklachten ook contact op met uw arts.

Regels voor ondernemers

Verkoopt, produceert of importeert u voedingssupplementen? Of gaat u hiermee starten? Dan moet u aan regels voldoen. Zo moet het product veilig zijn en u moet de juiste informatie op het etiket vermelden. In ons handboek Voedingssupplementen, Verrijkte levensmiddelen en Kruidenpreparaten leest u wat de regels zijn.

Zo houden wij toezicht

We houden toezicht op voedingssupplementen die in Nederland worden geproduceerd, geïmporteerd en verkocht. We grijpen in als een product niet aan de regels voldoet.

Lees meer over ons toezicht.