Politie en NVWA doen onderzoek naar illegaal verhandelen vis

Dinsdag 5 juli is in Breskens een 35-jarige man uit Breskens aangehouden omdat hij vermoedelijk illegaal vis verhandelde.

Politie en de NVWA
Beeld: ©NVWA

Het Openbaar Ministerie, de Dienst Landelijke Recherche van de Landelijke Eenheid en de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) doen onderzoek naar een visgroothandel in Zeeland. Dit bedrijf wordt verdacht van het illegaal verhandelen van ongeoorloofd gevangen vis. In verband met dit onderzoek werden dinsdag 5 juli een bedrijfspand en een woning doorzocht en werd er beslag gelegd op gegevensdragers en administratie.

De 35-jarige verdachte uit Breskens is aangehouden en zal worden verhoord.

Risico illegale handel

Illegale handel in vis kan een risico voor de voedselveiligheid opleveren. Wanneer er iets mis blijkt te zijn met een levensmiddel, moet te achterhalen zijn waar het product vandaan is gekomen en aan wie het is geleverd. Deze zogeheten tracering is niet mogelijk als bijvoorbeeld vis buiten de vangstregistratie wordt gehouden.

Ook worden de doelstellingen vanuit de visserijwetgeving rond instandhouding en herstel van visstand ondermijnd.

Meer informatie

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met de mediadesk van de Landelijk Eenheid van de politie via 088 - 66 24 444.