Webwinkels

De NVWA controleert of producten die consumenten online kopen bij Nederlandse webwinkels, voldoen aan de wettelijke eisen. We waarschuwen voor onveilige producten.

Video Laat je niet inpakken

*alarm powerbank gaat af*
 [jongen achter tafel]: Yes. Jongens.
*doos wordt geopend*
 [jongen achter tafel]: Voor drie euro en gratis thuisbezorgd hè.
Nou dit is hem dan.
Twee USB-uitgangen.
Powerbank, je gaat me gek maken.
*powerbank begint te roken en staat in brand*
 [jongen achter tafel]: Waarom fik je? What the fuck?
*jongen gooit powerbank in vaas*
 [jongen achter tafel met telefoon]: Hello?
[reactie door de telefoon]:     Hi. This is Nihau enterprise. We’re not available...
 [voice-over]: Wat je buiten de EU bestelt is niet altijd even veilig.
Kijk voor je wat koopt op laatjenietinpakken.nl.

Producten die u via internet koopt moeten veilig zijn. Neem verschillende stappen om te zorgen dat u een veilig product koopt:

 • Zoek op internet of er klachten zijn over het product. Bekijk bijvoorbeeld reviews van het product.
 • Koop alleen artikelen bij een betrouwbare aanbieder. De ConsuWijzer Online ShopScan helpt u daarbij.
 • Koop bij voorkeur producten van een aanbieder die in de Europese Unie (EU) en het liefst in Nederland gevestigd is. Probeer na te gaan waar de verkoper gevestigd is en hoe u contact met hem kunt opnemen.
 • Als een aankoop te mooi lijkt om waar te zijn, dan is dat vaak ook zo.
 • Let op of de webshop een kwaliteitskeurmerk heeft. Dit geeft een indicatie van de veiligheid van de producten die op de webshop worden verkocht.
 • Vergelijk de prijs van het product van de aanbieder met andere aanbieders van dit product. Veel aanbieders van hetzelfde (type) product houden elkaars prijs continu in de gaten. Als de prijs veel lager is dan bij anderen, kan dat een teken zijn dat het om een onveilig product gaat.
 • Lees voor aankoop alle informatie over het aangeboden product goed door. Lees ook (indien van toepassing en als dat kan) de gebruiksaanwijzing of handleiding van het product. Bent u allergisch voor een bepaalde stof, kijk dan of er een lijst van ingrediënten is.
 • Controleer of het consumentenproduct een CE-markering heeft. Als een consumentenproduct géén CE-markering heeft, lijkt het er op dat de fabrikant onbekend is met de Europese veiligheidseisen. Het advies is om het product niet te kopen.
 • Wees voorzichtig met de aanschaf van voedingssupplementen en kruidenpreparaten via internet. Er kunnen verboden stoffen in zitten. De NVWA houdt alleen toezicht op producten die Nederlandse webshops verkopen. We houden geen toezicht op buitenlandse webshops.
 • Kijk voor de online aankoop van bederfelijke levensmiddelen hoe deze bewaard, vervoerd en geleverd worden. Als u allergisch bent, lees voor aankoop het etiket.
 • Als een product onveilig blijkt te zijn, meld dit dan bij de aanbieder en de NVWA. Daarmee beschermt u andere consumenten.

Lees meer op de website laatjenietinpakken.nl