Zoete smaakjes verleden tijd, vapes vanaf 1 januari 2024 alleen nog met tabakssmaak te koop

Vanaf 1 januari 2024 mogen e-sigaretten met een smaakje zoals tompouce, bubblegum of kersen niet meer verkocht worden. Het smaakjesverbod is een maatregel van het kabinet om de opkomst van e-sigaretten (ook wel vapes genoemd) onder met name jonge gebruikers tegen te gaan. Recent onderzoek van het Trimbos Instituut toonde aan dat zo’n 1 op de 5 jongeren (12-25 jaar) het afgelopen jaar vapes heeft gebruikt. Veel jongeren die vapen, roken daarnaast ook. Omdat verkopers een jaar de tijd hebben gehad zich aan te passen aan de nieuwe regels, start de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) vanaf januari direct met de handhaving van het smaakjesverbod. Alleen e-sigaretten met een tabakssmaak mogen dan nog verkocht worden.

Lees het hele bericht op de website van Rijksoverheid.

Voor informatie over de handhaving kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA, (088) 22 33 700.

Voor vragen over beleid kunnen journalisten contact opnemen met de woordvoerders van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Logo rookvrije generatie