De NVWA controleert het rookverbod in de horeca. We beboeten ondernemers die sigaretten verkopen aan jongeren onder 18 jaar.

Uitspraak Hoge Raad 27 september 2019

De uitspraak van de Hoge Raad van 27 september over rookruimtes in de horeca wordt op dit moment bestudeerd. Over de consequenties voor de handhaving door de NVWA zal naar verwachting medio oktober meer informatie worden gegeven.

Tot die tijd zal de NVWA niet handhaven op het verbod op rookruimtes in de horeca. Uiteraard mag er geen sprake zijn van overlast vanuit die rookruimtes in de aangrenzende ruimtes.

Tweets @nvwa_roken

Geretweet door @nvwa_roken
Politie Charlois @POL_Charlois

Met partners diverse horecaondernemers bezocht. Een aantal hadden de zaak niet op orde waaronder: - Minderjarige werknemers - Te hoog CO2 gehalte waardoor de brandweer moest komen. - roken in een gelegenheid. - werknemers die niet op loonlijst. - Vergunningen niet in orde. ^RJ pic.twitter.com/IHdxoNbyGx

44 dagen geleden
Inspecteur Roken @NVWA_Roken

Roken op een festival of evenement – wat mag wel en wat niet? nvwa.nl/onderwerpen/ro…

56 dagen geleden
Inspecteur Roken @NVWA_Roken

Vandaag een muziekevenement bezocht. Rookverbod was goed aangeduid. Helaas gaf het personeel het slechte voorbeeld door te roken in de evenemententent/op de werkplek. Hierdoor voldeed het niet en volgt er een boete. ^WG

60 dagen geleden
Inspecteur Roken @NVWA_Roken

Tijdens mijn vakantie is deze account de 1000 volgers gepasseerd.🎉 Wat leuk! Dank allen.

67 dagen geleden
Volg @nvwa_roken

Zie ook