Verenigd Koninkrijk, exporteisen fytosanitair

Verenigd Koninkrijk stelt eisen aan de invoer van planten, groenten, fruit, plantaardige producten. Op deze pagina vindt u de gegevens die bij de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) bekend zijn.

Actueel

Het Verenigd Koninkrijk neemt met ingang van 21 april 2020 nieuwe maatregelen voor handel naar het Verenigd Koninkrijk van een aantal producten.

Brexit

Door de brexit gaan er strengere eisen gelden voor bedrijven die exporteren naar het Verenigd Koninkrijk. Het Verenigd Koninkrijk heeft nieuwe fytosanitaire wetgeving gepubliceerd die direct na de brexit van kracht wordt ter vervanging van de EU-fytowetgeving. Deze wetgeving geeft aan dat de bestaande EU-wetgeving na brexit in het Verenigd Koninkrijk grotendeels van toepassing blijft, maar op een aantal punten wordt aangepast.

De NVWA verwerkt deze wetsteksten in een nieuw document 'VK-landeneisen', dat vóór de mogelijke brexitdatum op deze pagina beschikbaar is. De verwachting is overigens dat deze wetgeving tijdelijk is en op termijn wordt vervangen door nieuwe Britse plantgezondheidswetgeving.

Nieuwe fytosanitaire wetgeving Verenigd Koninkrijk

Zie ook