Update lijst toegelaten ontsmettingsmiddelen R&O HPAI

In de toelatingendatabank van het College voor de toelating gewasbeschermingsmiddelen en biociden (Ctgb) zijn ontsmettingsmiddelen opgenomen die gebruikt mogen worden voor de reiniging en ontsmetting (R&O) van diertransportmiddelen en dierverblijfsruimten. Een goede R&O is belangrijk om uitbraken van vogelgriep (HPAI) te voorkomen.

bruine kippen achter hek
Beeld: ©NVWA

Om het zoeken naar ontsmettingsmiddelen voor diertransport en dierverblijfsruimten te vereenvoudigen, heeft de NVWA op haar website een actuele lijst gepubliceerd met alle door het Ctgb toegelaten ontsmettingsmiddelen bij HPAI.

Let op: deze lijst is opgesteld door het Ctgb op de vermelde datum, en geeft een indicatie van de mogelijk beschikbare middelen. Wijzigingen in toelatingen na deze datum zijn daarom niet meegenomen. Bij gebruik van een middel dient de gebruiker zelf te controleren of het middel is toegelaten voor het betreffende doel.

Meer informatie

Voor vragen over dit nieuwsbericht kunnen journalisten contact opnemen met het team persvoorlichting van de NVWA, telefoonnummer (088) 22 33 700.

Consumenten en bedrijven kunnen contact opnemen met het Klantcontactcentrum of 0900-03 88 (gebruikelijke belkosten).