Brexit

Per 1 januari 2021 is het zakendoen met het VK veranderd. Dat kan bijvoorbeeld betekenen dat u een exportcertificaat nodig heeft bij export naar het VK. Of u moet eerst bij de NVWA een importkeuring aanvragen als u invoert uit het VK. Lees waarmee u als ondernemer rekening moet houden.

English

Read this information in English

Laatste nieuws

De Britse overheid heeft op 15 september 2021 bekend gemaakt dat de nieuwe importregels en grenscontroles die op 1 januari 2021 in zouden gaan, worden uitgesteld naar 1 januari 2022 en 1 juli 2022.

Kijk voor het laatste nieuws op het Brexitloket of Rijksoverheid.nl. Zorg dat Brexit uw bedrijf niet in de weg zit en doe de Brexit Impact Scan voor ondernemers.

Brexit: wat andere ondernemers ons vragen

Vindt u op onze pagina’s over import en export niet wat u zocht? Kijk bij de antwoorden op vragen die andere ondernemers stellen.

Of stel ons uw vraag over Brexit.

Particulier en met uw huisdier op reis?

Waarop u moet letten leest u bij Huisdieren meenemen van en naar Verenigd Koninkrijk na Brexit.

Meer informatie voor particulieren over Brexit vindt u ook bij het Brexitloket.

Particulier en boodschappen meenemen van en naar het VK?

Waar moet u op letten? Lees het op de site van de rijksoverheid bij Kan ik na Brexit voedselproducten meenemen naar of vanuit het VK?

Disclaimer

Er wordt aan gewerkt om deze informatie aan te passen naar aanleiding van het uitstel van 11 maart 2021 van de nieuwe regels voor handel met het VK.